Foto: Māris Greidāns

Latvijas Universitāte sestdien Latvijas – Igaunijas Basketbola līgas spēlē pēc trešās ceturtdaļas vēl bija vadībā pret pagājušās sezonas čempionvienību, taču noslēdzošajā spēles ceturksnī nācās atzīt viesu komandas pārākumu.

LU savā laukumā ar rezultātu 58:68 (19:26, 21:12, 10:11, 8:19) zaudēja Roberta Štelmahera un Akseļa Vairoga trenētajai Tallinas Kalev/Cramo, kuras rindās spēlē Latvijas basketbolisti Mārcis Vītols un Ojārs Siliņš.

Pēc mazāk veiksmīgas pirmās ceturtdaļas otrajā studentiem izdevās sakrāt pat 11 punktu pārsvaru, taču pārtraukumā pēc spēles pirmā puslaika mājinieki devās tikai ar divu punktu pārsvaru.

Atgriežoties laukumā pēc pārtraukuma, komandas spēlēja līdzvērtīgi, tomēr trešās ceturtdaļas pēdējās deviņās sekundēs ar precīzu tālmetienu izcēlās Norberts Strautiņš, izvirzot mājiniekus vadībā.

Pēdējā ceturtdaļas ievadā LU basketbolisti bija saglabājuši trīs punktu vadību, taču pēdējās septiņās minūtēs Tallinas vienība bija neapturama un studenti guva tikai divus punktus no spēles.

LU rindās rezultatīvākais ar 12 gūtajiem punktiem un sešām atlēkušajām bumbām bija Dāvids Vīksne, kamēr deviņus punktus guva Reinis Avotiņš.

Tallinas komandā Silass Melsons izcēlās ar 16 gūtajiem punktiem.

Studenti ir piedzīvojuši zaudējumus pēdējās septiņās spēlēs un nav spējuši atgriezties uz panākumu takas kopš 22.decembra. 

LU ar izcīnītām piecām uzvarām 18 aizvadītos mačos turnīra tabulā ierindojas desmitajā pozīcijā.

Nākamo spēli studenti aizvadīs 22.februārī, izbraukumā tiekoties ar TalTech/Optibet komandu.

Dalīties